In de laatste jaren heeft men kunnen vaststellen dat de intrensieke eigenschappen van de uit graan gehydrolyseerde proteïnen, waarvan men erkend heeft dat ze een in conditie houdende en hydraterende actie op de hoofdhuid en de haren uitoefenen, nog meer verbeterd konden worden als een gevolg van chemische wijzigingen.
Er is een nieuwe categorie van deze gewijzigde proteïne-derivaten verwezenlijkt en wel die
van de proteïne-copolimeren uit graansilicone. In deze copolimeren wordt een silicone-keten chemisch aan een proteïne-keten vastgezet.
Wanneer deze nieuwe copolimeer, van plantaardige oorsprong, zich tussen de schilfers
van de cuticula vervlecht, geeft hij oorsprong aan een complexe veelzijdige structuur waardoor de huidoppervlakte stevig vast komt te zitten. Legt men de schilfers van het haar die met deze zich in de BES HI-FI bevindende copolimeer in contact komen onder de microscoop, dan kan men zien hoe nauw gesloten en goed aan elkaar gehecht ze zich voordoen.
Op deze manier wordt vermeden dat het kleurpigment dat in het haar treedt, weer loslaat.
Er is een nieuwe categorie van deze gewijzigde proteïne-derivaten verwezenlijkt en wel die
van de proteïne-copolimeren uit graansilicone. In deze copolimeren wordt een silicone-keten chemisch aan een proteïne-keten vastgezet.
Wanneer deze nieuwe copolimeer, van plantaardige oorsprong, zich tussen de schilfers
van de cuticula vervlecht, geeft hij oorsprong aan een complexe veelzijdige structuur waardoor de huidoppervlakte stevig vast komt te zitten. Legt men de schilfers van het haar die met deze zich in de BES HI-FI bevindende copolimeer in contact komen onder de microscoop, dan kan men zien hoe nauw gesloten en goed aan elkaar gehecht ze zich voordoen.
Op deze manier wordt vermeden dat het kleurpigment dat in het haar treedt, weer loslaat.